Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,541)
  • Scientist Scientist

    Ojien tukkiminenkn lisää aluksi päästöjä, niin muistelen jo 20 vuoden takaa ympäristökeskuksen ajoilta.  GTK:n aiemman tutkimuksen mukaan sedimentaatio oli Chernobylin jälkeen samaa luokkaa (7 cm tasoa) oli yläpuolella ojitettu suo tai sitten ei. Toki vaihtelut olivat suuria.

    Scientist Scientist

    Hollannissa, Tanskassa ja Irlannissa ei ole paljoa metsiä. Ilmeisesti tästä johtuen mitätön vaatimus, ei perustu pelkästään BKT:hen. Mutta olen samaa mieltä, että tällaiset tehomaatalousmaat (suuria viejiä) visi velvoittaa metsittämään edes jonkinverran maitaan. Timmermans (hollantilainen komissaari) näyttää myös ymmärtävän hyvin tällaisia maita.

    En ole tänään seurannut tätä metsästrategia keskustelua, ilmeisesti tätä raportointivelvoitetta yli 13 ha metsätiloille ja teollisuudelle ei tullut ? Onneksi keskusta ja SDP näyttävät löytäneen toisensa näissä metsäasioissa.

    Scientist Scientist

    Suomen lienee kohtuullisen helppoa saavuttaa tämä 17,7 milj tonnin tavoite 2020 mennessä, kun viime vuosina lulucf-sektorin nielu on ollut keskimäärin 16 milj tonnia ja viime vuonna osin koronasta johtuen peräti 23 milj tonnia.

    Mutta kyllä edelleenkin nämä Hollannin, Tanskan ja Irlannin plusmerkkiset nielut närästävät, vaikka ne olisivatkin tiukennuksia entisiin. Varsinkin kun Timmermans on hollantilainen. Komissio oli ollut tiettävästi myös hyvin ristiriitainen ja myös ainakin yksi komissaari jättänyt eriävän mielipiteen. Eniten oli närästänyt liikenteen ja asumisen/lämmityksen päästökauppa.

    Scientist Scientist

    Katsoin tätä EU:n nielutavoitettaulukko,jossa Suomen nielutavoitteeksi määritelty -17,75 milj CO2tonnia.. Mutta yllättäen kolmella vähämetsäisellä maalla, Hollanti, Tanska ja Irlanti on plusmerkkinen luku. Tarkoittako tämä että ne saavat nielun sijaan lisätä päästöjä lulucf-sektorilla. Hämmentävää toistaiseksi. Komissaari Timmermans on vetänyt kotiin päin ja rutkasti ?

    Scientist Scientist

    AJ: ”Meidän pitää varautua siihen, että EU-ilmastopaketissa vaadittu metsien hiilinielu menee ehkä EU:n yhteiseen pottiin, ja vasta sen yli jäävä osa lasketaan Suomen hyväksi.”

    Kyllä se nielu silloinkin Suomessa on, sitten pitäisi tavoitteita muilla sektoreilla vastaavasti alentaa. Jos EU omii hiilinielumme, silloin on Suomen turha asettaa mitään hiilineutraalisuustavoitteita vuoteen 2035 vaan tähdätään sitten EU:n yhteiseen 2050 tavoitteeseen.

    Scientist Scientist

    Suomen hiilinielutavoite 17,8 milj CO2 tonnia (EU:n kaavailema) on hieman alempi kuin nykyinen ilmeisesti johtuen vertailuvuosista 2016-2018. Aiemmin 2000-2009, jolloin hakkuut melko pieniä. Vieläkin minulle on epäselvää kattaako em luku vain metsämaat, eikä esim turvepeltoja. Jostakin tekstistä sain kuva, että koko lulucf sektori tulisi mukaan vasta 2031.

    Scientist Scientist

    Kyllä kai koko Suomen hiilinielu voidaan laskea mukaan Suomen tavoitellessa hiilineutraaliutta. Ei kai siihen muutosta tule ?

    Scientist Scientist

    Tarkoitin siis EUn Suomelle kaavailemaa uutta hiilinielutavoitetta, joka julkaistiin tänään muun EU paketin ohessa. Odotetaan tarkempia tietoja perjantaina. Laskutapa on olennainen,sitä on lupailtu yksinkertaistaa.

    Scientist Scientist

    Ymmärsinkö oikein että Suomen hiilinielutavoite 17,8 milj CO2 tonnia on nykyistä yli 20 milj tavoitetta pienempi.Tietysti riippuu laskentasäännöistä. Toivottavasti yksinkertaistuvat.

    Scientist Scientist

    Ei laiteta päreeksi vaan hoidetaan.

    Lehtokuusikoidenkin voisi antaa uudistua luonnonvaraisesti esim myrskyjen kautta. Kirjanpainjatkin voivat iskeä vanhoihin kuusiin helposti. Kuuset poistamalla lehdoista tulee puistomaisia, joka varmaan miellyttävät silmää. Aikanaan noin 20 v sitten ympäriskeskukset yritti tehdä lahopuuta räjäyttelemällä puita. Aivan hullua touhua ja vielä vaarallistakin. Onneksi tiettävästi tästä tekniikasta on luovuttu.

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,541)