Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta. Vastaa aiheeseen: Ajatuksia Puukaupoilta.

Vastaa aiheeseen: Ajatuksia Puukaupoilta.

Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta. Vastaa aiheeseen: Ajatuksia Puukaupoilta.

wanhajätkä

No pointtina oman ketjun laittoon oli etten saanu millään myytyä näitä ojitettuja suometsiä pystyyn. Ymmärrän sen nyt hyvin. Saanti per ha
on liian pieni. Ei siinä koneyrittäjän pärjää. Olen kuitenkin sijoittanut -70 luvulta saakka näihin metsiin. Ojituskin jo kahteen kertaan.

Metsät huutaa hoitoa. Eihän tästä savotasta paljon kostu nyt. Kuitenkin nuista viidakoista on tullut harvennuksen jälkeen kaunista nuorta metsää jonka kasvu on parempi kuin monilla kangasmailla. Jo nyt mutta nyt tuhka/boorilannoituksella saan puutokset kuriin ni kasvu hipoo etelän tuottoja.
Tili tehdään sitte viidentoista vuoden päästä kun seuraavassa harvennuksessa myydään jo tukkia.

Motoketjujakin on monenlaisia. Eihän tähän mitään kallista kalustoa voi ajatellakaan. Tekokone on -94 vuoden timberi 1270A, ajettu 16 tuhatta tuntia, hakkupää 6 tuhatta tuntia. Vanha metsäkoulun kone. Timmissä kunnossa. Maksoin siitä 20 tonnia verottomana.
Ajokone on -82 vuoden Lokomo 919, ollut viimeksi oikeissa töissä viimeksi -94, sen jälkeen eräällä maatilalla Pohjanmaalla. Viimeiset kaheksanvuotta hirvitornina…makso 6500 ja entisöinnistä kustannuksia pari tonnia. Kova kone.
Möin patu/keslan kymppitonnilla….
Minusta rahaa on kiinni todella vähän ja saan myytyä vehkeet millon vaan pikkuvoitolla….
Kuluupahan tuossa ainaki aika….