Keskustelut Metsänhoito Kemialliset karkotteet Vastaa aiheeseen: Kemialliset karkotteet

Vastaa aiheeseen: Kemialliset karkotteet

Keskustelut Metsänhoito Kemialliset karkotteet Vastaa aiheeseen: Kemialliset karkotteet

Mäntymaita

Annelilla mielenkiintoinen avaus.

Olen joskus pohtinut erilaisten puutisleiden, tervojen ja öljyjen käyttöä hirvikarkotteena. Hevoset on saatu estettyä jo syömästä puuaitoja, mutta toimisivatko samat lääkkeet hirviä vastaan.

Olen työssäni tekemisissä monenlaisten luonnonöljyjen, tervojen, tärpättien ja tisleiden kanssa. Näistä voisi löytyä hyvinkin tehokkaita hirvikarkotteita. Ainakin hajut ovat joillakin yhdisteillä aivan karmeita. Jonkin verran on tullut pohdittua myös levitysmenetelmiä. Lisäksi ripustettavia karkotinpönttöjä on tullut mietittyä. Karkoteaine pysyy esim. imeytystekstiilissä huomattavan pitkään, jos tekstiili laitetaan osittain sääsuojaan.

EU-lainsäädäntö saattaa asettaa pahasti jarruja jopa kokeilulle. Toisaalta EU kannustaa pelloilla luomuviljelyyn, mutta samalla monet vanhat luomuaineet on poistettu torjunta-ainerekisteristä ja niiden markkinointi torjunta-aineena on siten laitonta. Onko karkoteaine eri asia kuin torjunta-aine?

Asioita kannattaisi selvittää ja kokeilla. Pitäisikö värvätä Luke mukaan? Vai pitäisikö koota vain metsänomistajaporukka kokeilemaan ja ideoimaan? Miten näitä testaisi muutenkaan kuin käytännössä? Kokeilusta lähtisi tulemaan kustannuksia ja pientenkin erien lähetyskuluja syntyisi heti. Tietenkin kuluja tulisi metsään viennistä, levityksestä, seurannasta jne.