Keskustelut Metsänhoito Vanhan kuusimetsän hoito? Vastaa aiheeseen: Vanhan kuusimetsän hoito?

Vastaa aiheeseen: Vanhan kuusimetsän hoito?

Keskustelut Metsänhoito Vanhan kuusimetsän hoito? Vastaa aiheeseen: Vanhan kuusimetsän hoito?

Metsuri motokuski

Jos isommat kuuset ovat jo kasvunsa kasvaneet niin uudistaisin koko kuvion. Tuollaiset vanhojen kuusikoiden alikasvoskuuset eivät tahdo enää lähteä kasvamaan kun ovat vuosia varjossa kasvaneet. Näillä pienillä kuusilla saattaa olla jo ikääkin yllättävän paljon. Toisekseen niiden järeiden kuusien poisotto tuhoaa melko varmasti nuorten kuusien taimet. Vielä ne isot jotenkin saa kaadettua mutta kun ne vedetään koneella ajouran varteen niin taimet saavat siipeensä aika tavalla.

Jos taas rahallisesti asiaa ajaa niin ehdottomasti koko kuvio uudistettava (aukoksi). Parhaan tilin teet kun myyt ne aukkopuuna kuin harvennuspuuna. Hinta ero kuutiolle on aika suuri.

Jos sitten et halua aukkoa tehdä niin eipä siinä oikein ole muuta kuin antaa niiden isojen olla koska jos ne sieltä ottaa niin muut tuhoutuvat alla. Sitten voi ne lepät ja muu roskapuun myydä energiaksi ja saada siten edes vähän tuloja. Mutta tämäkin on vain esteettinen korjaus eikä se sitä muuta mihinkään että metsä on tullut ”tiensäpäähän”.