Keskustelut Luonto Metsätalous ja luonnonsuojelu s(u)omessa Vastaa aiheeseen: Metsätalous ja luonnonsuojelu s(u)omessa

Vastaa aiheeseen: Metsätalous ja luonnonsuojelu s(u)omessa

Keskustelut Luonto Metsätalous ja luonnonsuojelu s(u)omessa Vastaa aiheeseen: Metsätalous ja luonnonsuojelu s(u)omessa

kaller

Makasiinissa MTK:n elinkeinojohtaja kirjoitti kyllä itse aivan höpinää.  Luultavasti itse käynyt ylemmän korkeakoulututkinnon ja tietää tutkimuksenteosta ja hyvästä argumentoinnista.

Tuossa kirjoituksessaan hän asettaa mustavalkoisesti kaksi vaihtoehtoa, metsät museoidaan ja metsätalous lopetetaan. Tai sitten se oma mieleinen vaihtoehto, että suojelulle ei ole sijaa ja kaikki mahdollinen hakataan.

Tuon tasoinen kirjoittelu on joko tyhmän ihmisen tekemää, mutta tässä tapauksessa tämä ihan fiksu MTK:n johtaja tarkoituksellisesti kirjoittaa tuollaista lapsellista vastakkainasettelua. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat, niin pakko puolustaa kaikin keinoin omiaan ja hyökätä tutkimustuloksia vastaan.

Tutkijajoukko on vain ”tieteentekijöitä” ja raivaussahaan tarttumalla oppisivat. Toki myös tuolla tutkijapuolella änkyrälle metsäväelle vitsaillaan ja katsotaan heitä alaspäin juntteina, kun heti hyökkäävät tutkittua faktaa vastaan.

Kun tutkimustulokset eivät satu olemaan mieleisiä, hyökätään niitä vastaan tällaisilla lapsellisilla perusteluilla. Tuollaiset populistiset perustelut toki uppoavat jo asenteellisesti suojeluun kielteisesti suhtautuviin, ja metsäalan julkaisuissa tuollaisen kohderyhmän tavoittaa.