Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen kuumentunut markkina ja metsärahastojen tulevaisuus? Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kuumentunut markkina ja metsärahastojen tulevaisuus?

Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kuumentunut markkina ja metsärahastojen tulevaisuus?

Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen kuumentunut markkina ja metsärahastojen tulevaisuus? Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kuumentunut markkina ja metsärahastojen tulevaisuus?

Planter Planter

Jonkinlainen omaisuuden myyntipaniikki tarvittaisiin, jotta reaaliomaisuuden arvo alkaisi laskea, pelko, että menettää rahat. Osakemarkkinoilla se on mahdollinen ja todennäköinen. Osakkeet ovat muutettavissa rahaksi sekunnin murto-osissa.

Raha kuitenkin hakeutuu turvasatamiin, jollainen metsä on. Puut kasvavat lama-aikanakin, samoin asuntoja tarvitaan asumiseen.

Metsärahasto voi kuitenkin käyttäytyä osakemarkkinoiden tavoin, koska osuuden omistajan näkökulmasta rahaksi muutettavuus on näennäisen helppoa, pari klikkausta. Tosin niillä on sääntöjä, jotka estävät pakkomyynnit paniikkitilanteessa, eli rahaa ei välttämättä saa ulos kovinkaan nopeasti…tai ei ollenkaan.

Näin eräällä rahastolla:

Sen lisäksi mitä sijoitusrahastolaissa säännellään rahastoyhtiön velvollisuudesta keskeyttää rahasto-osuuksien lunastus,
rahastoyhtiö voi väliaikaisesti keskeyttää rahasto-osuuksien lunastukset, jos rahastoyhtiön käsityksen mukaan rahaston rahasto-osuudenomistajien yhdenvertaisuus, etu tai muu painava syy sitä erityisesti vaatii.
Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

1) rahaston arvonlaskenta on
estynyt tai vaikeutunut rahastoyhtiöstä riippumattomasta syystä,

tai
2) jokin poikkeuksellinen tapahtuma häiritsee finanssi-
tai kiinteistömarkkinoiden toimintaa. Rahastoyhtiö voi väliaikaisesti keskeyttää rahasto-osuuksien lunastukset myös tilanteessa, jossa rahastoyhtiö voisi joutua myymään rahaston varoja
käypää markkina-arvoa merkittävästi alhaisemmalla
hinnalla.