Keskustelut Luonto Hirvikannan säätelyn periaatteet Vastaa aiheeseen: Hirvikannan säätelyn periaatteet

Vastaa aiheeseen: Hirvikannan säätelyn periaatteet

Keskustelut Luonto Hirvikannan säätelyn periaatteet Vastaa aiheeseen: Hirvikannan säätelyn periaatteet

suorittava porras suorittava porras

Lainaus:

”Jokaiselle Suomen riistakeskuksen toiminta-alueelle on valittu alueellinen riistaneuvosto. Se on aluetason strateginen toimielin, joka tukee riistapolitiikkaa ja osallistuu riistapolitiikan valmisteluun. Alueellisten riistaneuvostojen tehtävistä säädetään riistahallintolaissa ja -asetuksessa.

Alueelliset riistaneuvostot lisäävät riistatalouteen liittyvää avointa ja vuorovaikutteista sidosryhmäyhteistyötä sekä pyrkivät toiminnallaan edistämään erilaisten intressien yhteensovittamista. Lisäksi alueelliset riistaneuvostot osallistuvat riistakantojen hoitoa ohjaavien valtakunnallisten hoitosuunnitelmien valmisteluun.

Alueellinen riistaneuvosto käsittelee riistataloutta koskevia asioita sekä tukee, ohjaa ja avustaa Suomen riistakeskuksen toimintaa muissa kuin julkisissa hallintotehtävissä ja henkilöstöhallinnossa. Alueellisilla riistaneuvostoilla voi olla merkittävä rooli myös maakuntien liittojen kumppanina maakunnallisten strategioiden valmistelussa.

Alueellisessa riistaneuvostossa on enintään kymmenen jäsentä, joista kuusi edustaa alueen riistanhoitoyhdistyksiä. Lisäksi alueellisessa riistaneuvostossa on edustajat maakuntaliitosta, ELY-keskuksesta, metsäkeskuksesta sekä alueellisesti merkityksellisestä maanomistajajärjestöstä.

Alueelliset riistaneuvostot nimittää maa- ja metsätalousministeriö riistanhoitoyhdistysten aluekokouksen ja sidosryhmien tekemien esitysten pohjalta, ja niiden toimikausi on kolme vuotta. Kokouksissa käsiteltävät asiat valmistelee ja esittelee Suomen riistakeskuksen toimihenkilö.”

 

Nykyisten riistaneuvoston jäsenten toimikausi päättyy vuoden 2020 kesällä (31.07) , joten seuraava mahdollisuus vaikuttaa niiden kokoonpanoon on silloin.

Kunkin alueen jäsenet voi käydä tarkistamassa  linkistä ”alueelliset riistaneuvostot” ja todeta , ovatko ”avoimia ja rehellisiä”.