Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen kaupat ja välittäjät Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kaupat ja välittäjät

Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kaupat ja välittäjät

Keskustelut Metsänomistus Metsätilojen kaupat ja välittäjät Vastaa aiheeseen: Metsätilojen kaupat ja välittäjät

Ranka-Antti

Kiitos Tuomo,

Mukavaa kun saadaan asiasta ja asiallista keskustelua. Niin kuin aiemmissa viesteissä olen todennut niin reilu peli on reilua. Jos palkkaan ammattilaisen välittäjän myymään omaisuuttani ( asunto, metsää tai mitä vaan) ja maksan hänelle ammattilaisuudesta palkkion, niin oletan että hän tekee parhaansa että saan parhaan mahdollisen hinnan. Välittäjänhän voi( ainakin asuntopuolella) palkata myös ostotoimeksiannolla jollon taas haluan ammattilaisen etsivän hyvän oston itselleni.

Viimeksi tänään keskustelin/kyselin mielestäni oikein hyviä ja asiallisia myyntiesitteitä tekevän metsätilavälittäjän yhdestä palstasta. Kysyin että pitääkö taas sokkona tarjota vai voisiko edes loppuhuutarin pitää vaikka kolmen parhaan tarjouksen kanssa. ” Ei voida kun on niin paljon näitä kauppoja ja voittajakin olisi aina joku sijoitusrahasto joilla ammattilaiset ostamassa ja jäisivät tavalliset ostajat aina ilman”. Näin ostajana kiva asenne. Hmm. Kenenkäs asialla välittäjä on ostajan vai myyjän? Myyjä maksaa palkkion saadakseen parhaan mahdollisen hinnan, niin eikö välittäjän pitäisi yrittää sellainen saada.

Useampi metsänomistaja on neuvonut että koita mummoilta ostaa suoraan niin saat parhaat kaupat. Varmaan näin onkin, mutta sitten tulee tuo Tuomon esiin tuoma asia, joka harvemmin varmaan julki tulee.