Keskustelut Puukauppa Tukin hinnalla kilpailu Vastaa aiheeseen: Tukin hinnalla kilpailu

Vastaa aiheeseen: Tukin hinnalla kilpailu

Keskustelut Puukauppa Tukin hinnalla kilpailu Vastaa aiheeseen: Tukin hinnalla kilpailu

metsä-masa metsä-masa

On oikein hyvä, että Suomessa jalostetaan tällä hetkellä puuta huippu hyvällä katteella. Siinä on monelle meille suomalaisille varmistunut toimeentulo, ja usko tulevasta antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuuksia perustaa perheitä ja rakentaa ja investoida kotiseudulle maalaisympäristöön.

Sellumarkkinat voi hyvinkin kantaa metsäteollisuutta eteenpäin, koska puupohjainen sellu on monipuolinen raaka-aine nykyään. Ei ole kun hetki taaksepäin kun sellutonniin tarvittiin 5-6 m3 raaka-ainetta ja nyt uudet nykyaikaiset laitokset saa sen neljänneksen – viidenneksen pienemmällä raaka-ainemäärällä.

Sahureillakin oli yleinen käytäntö tuottaa sahantyöntekijöiden palkat sahan sivutuotteilla hake, puru ja sähkö,  kuori ja huonolaatuinen puru meni yleensä oman lämpölaitoksen käyttöön, joten saha oli omavarainen ja ylimenevä sähkö meni myyntinä valtakunnan verkkoon.

Harvoin yksityisten sahojen johtajat pitää kuluvaa aikaa hyvänä tuloksen teko aikana, mutta taitaa se hyvä raaka-aine ja aktiivinen myyntityö löytää maksukykyiset ostajat sieltä.