Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko? Vastaa aiheeseen: Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Vastaa aiheeseen: Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko? Vastaa aiheeseen: Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

aegolius

Jos keskustelupalstoilla kirjoitus silloin tällöin (harvemmin) laittaa ajattelemaan useammaksi päiväksi ja täytyy ottaa laskinkin käteen muutamaan kertaan, on teksti kiitoksen arvoinen. Iso kiitos kirjoituksesta, TTL!

Vaikka tuottoprosentin suhteen olenkin varovaisemmalla kannalla, perustelit näkemystäsi hienosti. Itse en usko, että tuottoprosenteissa metsä pystyy osakkeille pärjäämään, koska tuotto ja riski kulkevat hyvin pitkälti käsi kädessä. Pelkkä puun kasvun kautta tuleva vuosituotto jää pitkällä tähtäimellä useimmiten väliin 2,5-4 % ja loppu olisi tultava metsämaan arvonnousun jatkumisesta. Tässä on useita riskejä, mutta nousuvaraakin ilmeisesti kuitenkin on, jos naapurimaahankin vertaa.

Kertomasi osakkeiden vuosituotto ei kovin kaukana todellisuudesta ole, mutta jos 13 vuotiaan 7 metrisen männyn hehtaarihinta on nyt V-Suomessa 3500 euroa, en mitenkään pysty kuvittelemaan tuon myyntiä 135000 euron hintaan (ei virhettä nollien määrässä) vuonna 2069. Mainittu 7,57 % vuosituottohan vaatisi tuon, jos taimikko on ostettu 30 % ”ylihintaan” (1,3). Kyllä tuosta nyt inflaatio ja pidemmäksi aikaa muuttunut markkinaympäristö nyt unohtuvat.