Keskustelut Puukauppa Puukauppa Vastaa aiheeseen: Puukauppa

Vastaa aiheeseen: Puukauppa

Keskustelut Puukauppa Puukauppa Vastaa aiheeseen: Puukauppa

Itä-Suomi

Mukava huomata kuinka alkamani kirjoitus on saanut mielipiteitä liikkeelle ja me suomalaiset olemme hiljaista kansaa mukamas. Pahoittelen kaikille viestini lukeneille äidinkielellisiä puutteitani kirjoituksissani. Kirjoittaja ”musta mies” huomasi tarkoitusperäni kirjoittaessani puuston pituutta jolla tarkoitin puun käyttöosan pituutta, se siitä metsänhoidollisesta näkökulmasta. Mustan miehen kirjoitus herätti muutenkin mielenkiintoni ja oli muitakin kirjoittajia tässä viestiketjussa joissa hankinta kaupoissa on käytetty katkaisumittana vapaamittaa ja rankamittoja. Täällä Itä-Suomessa  ollaan jyrkkänä ostajatahon puolella ettei muuta kauppaa tehdä kuin määrämitta kolmemetrinen, tämän olen kokenut käytännössä.

Mielestäni tässä olisi MTK;lle tehtävää ja saada samanarvoiset kauppaehdot metsän myyjille niin isoille kuin pienillekin johon itse  kuulun.

Mitkä muut mahdollisuudet meillä olisi vaikuttaa tähän katkaisupituuteen, kuitenkin viesteistä päätellen tämä asia kiinnostaa muitakin metsänomistajia?. Kertokaa mielipiteitä. Tietenkin kieltäytyminen puukaupoista mutta se ei ole ratkaisu mihinkään.