Keskustelut Puukauppa hankintakaupan verotus Vastaa aiheeseen: hankintakaupan verotus

Vastaa aiheeseen: hankintakaupan verotus

Keskustelut Puukauppa hankintakaupan verotus Vastaa aiheeseen: hankintakaupan verotus

Goofy

Edit. Savo’ttamies jo ennätti jotain laitta ennen minua.

Käytä hakkuun ja ajon ostalta verottajan taksoja. Ajon ja hakkuun osalta voi voi verrata työnosuutta urakoitsijan laskutustaksaan, kun katsoo tilastosta työn ja sivukuljen osuuden. Ei tietenkään voi käyttää suoraan sitä taksaa, mitä urakoitsija siitä laskuttaisi, koska urakoitsijan taksa sisältää paljon muutakin kuin työnosuutta.

Mikäli hankintatyö jää alle 125 kuution verovapaan rajan, niin kiusaus käyttää verottajan esittämää taksaa suumpaa on suuri. Ja toisinpäin, mikäli tekee 125 kuutiota enemmän, kiusaus käyttää pienempää taksaa suurenee, mikäli ansiotulon veroprosentti on suurempi kuin pääomatuloissa.

Pitää myös muistaa, että verottaja vähentää hankintatyön arvon ainoastaan siinä tapauksessa, että on samalle vuodelle ilmoitettu myös hankitakaupoista tuloa. Muuten se verottaja siirtää sen sille vuodelle vähennettäväksi, kuin hankitakauppatuloa on. Ansiotuloksi menevän osuuden se kyllä laittaa sille vuodelle, kun valmistus on tapahtunut.

PS. Pääomatuloverokanta on 30% alle 30.000€ pääomatuloista ja ylimenevistä sitten 34%.

Ja vielä vinkkinä, ettei verotuksellisesti kannata enää tehdä menovarausta, koska verottaja tekee voitollisesta tuloksesta 5%:n yrittäjävähennyksen, ja loppu menee muiden pääomatulojen joukkoon. Tappioista sellaista vähennystä ei tehdä.