Keskustelut Harrastukset Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta? Vastaa aiheeseen: Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

Vastaa aiheeseen: Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

Keskustelut Harrastukset Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta? Vastaa aiheeseen: Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

Planter Planter

Ei lupien käyttöasteessakaan saisi tuijottaa samoilla okulaareilla Varsinais-Suomea ja Lappia. Meidän alueella tyypillinen 95-98%, eikä koskaan alle 90%.

Vielä siihen mielipidekirjoitukseen. Siinä kysellään mikä on ”ylisuuri hirvikanta” ja todetaan, että ”Ylisuuri on mielipide ei tosiasia.”

Kyllä on tutkittu mikä on nimenomaan Suomen olosuhteissa ylisuuri hirvikanta. Ei se ole mielipideasia eikä sitä  kannatta lähteä pohtimaan sitä kautta, että Wisconsinissa on 28 000 karhua.

Ehdoton yläraja löytyy mm. Hirvikannan hoitosuunnitelmasta: ”Hirvikannan noustessa tavoitehaarukan ylärajaa / 4/ 1000 ha) suuremmaksi on toistuvasti törmätty laajamittaisiin yhteiskunnan sietokyvyn ylittäviin metsä-ja viljelysvahinkoihinsekä lisääntyneisiin hirvionnettomuuksiin”

Mielipiteen kirjoittaja on itsekin ollut valmistelemassa hirvikannan hoitosuunnitelmaa, jossa yli  4/ 1000 ha  määritellään ylisuureksi. Samalla hän valtakunnallisen riistaneuvoston puheenjohtajana on ollut hyväksymässä alueellisten riistaneuvostojen hirvikantatavoiteita, joissa tavoite on yli 4 /1000 ha. Saattaisin loukkaantua, että nimetään ”politrukeiksi”, ne jotka uskaltavat arvostella tällaista toimintatapaa😡

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKtt4xgr_AxEJ1xjqGrhvw2pzluTfVcAsmhigU7z6BUCpCafvv