Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas! Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas! Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

Gla Gla

Jees: ”Mutta kun tosiaan siellä Woikosken puoleisessa päässä ei ainakaan järkevän ajomatkan päässä sopivia matalahkoja vesialueita ole pienkalustolle on näiden mielipiteiden perusteella minulla vissiin velvollisuus olla kalastamatta.”

Edelleenkään kukaan ei ole kieltänyt mitään, vaan kertonut omista mieltymyksistään. Jatkan samalla linjalla, koska järven pohjoispäässä oleva selkä on n. 4,5 km ja sen poikki ajaa Jätkän 5 hv koneella 10 solmun plaanissa 15 minuutissa. Järven päästä päähän ajaa tunnissa. Minulle tuo on ihan arkea vesillä, ehkä sinulla ei siihen ole aikaa ja korostan nyt vielä, että sen sinulle sallin.

On Vuohijärvessä paljon syviäkin rantoja, mutta kaikkialla myös runsaasti matalampia, pienipiirteisiä rantoja. Yksi parhaita kalapaikkojani merellä on muuten erään tylsän näköisen rantaviivan keskellä oleva n. 30-50 m pituinen kaislikkopätkä. Kartasta tuota ei edes huomaa, koska pohja putoaa heti 20 metriin. Tosimiehet ei siihen edes pysähdy, vaan ajavat kauemmas kai isojen kalojen perässä.

”Mutta mitään tekemistä näillä ei ilmaston kanssa kyllä ole. Muutaman kerran syksyllä käyty uistelu ei varmasti tankillista saa kulumaan joten puhutaan muutaman kymmenen litran bensanpoltosta korkeintaan per vuosi.”

Yhtä vähän noilla on tekemistä ilmaston kanssa kuin Corollassa kulutetulla bensamäärällä. Mutta kun edellyttää muilta säästöjä ja ympäristön huomioimista, ei nuo sinun toimet oikein sitä taustaa vasten vakuuta. Sekin vielä, että hankitaan tuollainen määrä tavaraa muutaman tunnin vuotuista käyttöä varten. Kulutuksen tasohan tässä maailmassa juuri ongelmana on, ei yksin bensan polttaminen.