Keskustelut Metsänhoito Alikasvoksen säästäminen Vastaa aiheeseen: Alikasvoksen säästäminen

Vastaa aiheeseen: Alikasvoksen säästäminen

Keskustelut Metsänhoito Alikasvoksen säästäminen Vastaa aiheeseen: Alikasvoksen säästäminen

Burl

Lähetin kolme kuvaa viestiketjun alkupuolella mainitsemani savotan (sivulla 4. näkyy ainakin minulla) korjuujäljestä Lukioiden kuviin, ovat nyt julkaistu. Yritin ottaa kuvia, missä lopputulos näkyy mahdollisimman hyvin, neutraalisti.  Puukasoistakin kuvat on, mutta ne eivät kolmen kuvan sarjaan mahtuneet.

Arkistoista en parempaa otosta lähtötilanteesta löytänyt, keskeltä kuviota otetuissa kuvissa kun olisi näkynyt vaan alikasvoskuusia ja joku koivun tyvi. Ja vastaavasti nyt hyvin säilyneen taimikon keskeltä otetuissa kuvissa olisi näkynyt vaan kuusia.

Suorittava porras esitti kuvia toisaalta. Ihmettelen, mikä nuo koivut on lahottanut, alikasvoskuusikkoko muka? Ja mikä kumma siinä on, että joidenkin kirjoittajien mukaan alikasvoskuusikot ovat laitanaan lahoja, elleivät vielä taimivaiheessa, niin varmasti myöhemmin?! Em. leimikolla hakattiin myös ajoura toiselle lohkolle alikasvoksesta kehittyneeseen varttuneeseen taimikkoon, yhden kuiduun puissa ei yhtään lahoa. Lustonleveys noussut millistä neljään ja pituuskasvu viidestätoista sentistä kuuteenkymmeneen viiteen. Ja nämä eivät ole yksittäistapauksia meillä. Onko nyt näin, että puiden terveydentilassa on valtavaa alueellista vaihtelua?!