Keskustelut Metsänhoito Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla! Vastaa aiheeseen: Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla!

Vastaa aiheeseen: Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla!

Keskustelut Metsänhoito Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla! Vastaa aiheeseen: Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla!

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

A.Jalkanen: ”Verdera myy virusta. Ruiskutuksella on varmaan jo kiire että ehtii toukkavaiheeseen. Jälleenmyyjät mm. Yttermark (lähellä Tanelin?), osoitteet tarkemmin http://www.verdera.fi.”

Kiitos tiedosta! Tälle vuodelle ruiskutus on jo turhaa, se on syöty mikä on syöty. Pitää ensi vuonna olla hereillä, tiettävästi muninnan näkee jo neulasten alapinnalta, että voi päätellä tuleeko niitä. Aineet ja ruiskut pitää olla valmiina, kun toukat alkavat näkyä.

Kaippa hyönteissyöjä linnut toukkia hiukan napisivat, mutta kun niitä on niin paljon. Muurahaiset myös syövät niitä, mutta siinä on se sama runsauden pula.

Muurahaisilla on merkitystä. Enoni 50 ja 60 luvuilla keräsi muurahaispesät metsästä ja toi tunkion täytteeksi, lannan lisäksi. Hänen metsässään pistiästuho oli huomattavasti järjestelmällisempää kuin muualla. Selittynee ilmeisesti sillä että se tuhoa edeltävä piilokanta pääsi kehittymään vahvemmaksi kun ei ollut luontaisia vihollisia ja puuttuihan se muurahaisten vaikutus sitten isomman syönnin aikanakin. Eno oli oppivainen mies ja meni metsään muurahaispesän viereen ja otti lakin pois päästänsä ja pyysi anteeksi.

Terveisin: Korpituvan Taneli