Keskustelut Metsänomistus Miten löydän uudet tieosakkaat? Vastaa aiheeseen: Miten löydän uudet tieosakkaat?

Vastaa aiheeseen: Miten löydän uudet tieosakkaat?

Keskustelut Metsänomistus Miten löydän uudet tieosakkaat? Vastaa aiheeseen: Miten löydän uudet tieosakkaat?

Ajokoira

Visakallo: Tiekunnan toimielimen vastuulla on, että tiekunnan ajantasaiset tiedot löytyvät rekisteristä. Tieosakkaan on puolestaan annettava tarpeelliset yhteystiedot yksityistien hallinnointia varten, tätä ei kukaan tässä keskustelussa kiellä. Minä keskustelen siitä tilanteesta missä ostaja ei saa myyjältä tietoa yksityistien osuuksista, yhteystiedoista tms.

Ratkaisu ei voi olla se, että uusi ostaja menee seisomaan tien viereen, pysäyttää kaikki ohikulkijat tai selvittelee lähitilojen omistajat ja kyselee heiltä, sattuisiko he tietämään onko kyseessä yksityistie ja mikä on sen tiehoitokunta. Ratkaisu ei voi myöskään olla se, että ostaja lähtee penkomaan kunnan arkistoja saadakseen tämän tiedon. En ole oikeusoppinut, mutta mitä luulet, kumpi on lopulta riitatilanteessa voittaja; myyjä, joka ei ole tietoja ilmoittanut ostajalle tai toimittanut muutoksista tietoa tiehoitokunnalle vai se uusi omistaja? Myyjän intressikin pitäisi olla ilmoittaa muutoksesta, jotta jatkossa laskut eivät kohdistu hänelle.

On tiettyjä myyjiä, olkoot vaikka kuolinpesät tai metsätiloista erkaantuneet omistajat, jotka eivät tunne metsäasioita. Ei ole ensimmäinen kerta kun esim. metsästysoikeuden vuokraamisesta on unohdettu ostajalle mainita ja kohta metsätilan metsästysoikeudet on vuokrattu kahdelle taholle.