Keskustelut Harrastukset Villejä lupiineja Vastaa aiheeseen: Villejä lupiineja

Vastaa aiheeseen: Villejä lupiineja

Keskustelut Harrastukset Villejä lupiineja Vastaa aiheeseen: Villejä lupiineja

MIISU4F MIISU4F

Koska olen kiltimpi mielipiteissäni kuin Susanna Koski, kok. eduskuntapudokas (miksihän ei tullut valituksi uudestaan–ei kai vaasalaiset yksin syynä? ) NIIN jätän sanomatta, että olisi työttömille paljon kitkentätyötä, kun maanteitä (junallakin) kulkee. Suski vois kyl kokeilla työllistämistyönä, jos vielä vailla toimea….

Balsamista sen verran. Istutettiin aikoinaan eräs palsta, joka rajoittuu pieneen metsäkaistaleeseen ja jonka jälkeen on omakotiasutusalue. Sielläpäin muitakin mh- töitä tehneenä, huomasin kyllä, että asukkaat pitää metsäkaistaletta omana pikku tunkionaan. Kaikki puutarhajäte–ja hiukan muutakin jätettä- kipattu surutta metsään.

No, vuotena muuanna kävin inventoimassa palstan. Jo silloin oli balsami vallannut metsikönreunaa sekä istutusaluetta. Toissavuonna raivasin balsamin ja muutakin varhaishoidossa. Tänä vuonna kävin taas, koska taimikkoon on pesiytynyt myös elämänlanka, joka kierrollaan tappaa kaikki elävät puut, kun se kietoutuu niiden  ympäri tehden eri  tiukkoja *liaaneja* . Totesin, että elämänlangan saa sentään kiskottua helpohkosti alas kerta kesässä ja taimi saa kasvaa suht rauhassa pitkään. Balsami tukahduttaa kaiken ja leviää leviämistään. Mihin reunaan balsami oli ensin iskenyt, ei juuri elävää kuusentaimea löytynyt, kun ne ei selvinneet ensimmäistä vuosia hyvästä muokkauksesta huolimatta.

Jos siis olisi valtaa niin kuin tahtoa, pistäisin ko. omakotiasujaimiston kitkemään balsamin ja elämänlangan, koske sieltä asukkailta ne on lähtöisin..

Olen ollut hävittämässä jättiukonputkea. Se maapläntti myytiinkin kohta pois ja sen päälle tuli maankaatopaikka. Eiköhän ne sinne 10 metrin jätemaakasojen alle hautaudu, ellei siirto jätemaan mukana tule uusia.

Tuota pitää ihmetellä, kun komealupiini ei kelpaa millekään tuhohyönteiselle saati karjalle ruuaksi. Luontaista vihollista sillä ei taida olla