Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen Vastaa aiheeseen: Syyt maaseudun autioitumiseen

Vastaa aiheeseen: Syyt maaseudun autioitumiseen

Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen Vastaa aiheeseen: Syyt maaseudun autioitumiseen

Puuki

Jalavasta tehdään ulkomailla mm. sikakarsinoita. Ei sika järsi jalavaa kuten jostain muusta puusta tehtyä aitaa. Toimii varmaan myös muiden eläinten aitauksissa.

Usein vehnä ei ehdi joutua eli tuleentua kylmän ja /tai liian sateisen kesän takia Suomessa. Täällähän ei saa käyttää glyfosaattia viljan jouduttamiseen toisin kuin useimmissa muissa maissa.  Kotimaisen luomukauran menekki  on nykyään niin kova, että ei ole tarpeeksi tarjontaa.  Kaurasta tehdään paljon erilaisia maitotuotteita korvaavia uusia tuotteita.Suomessa on ihanteelliset kasvatusolosuhteet monelle ruokakasville. Marjat ja yrtit saa paremman aromin, kun on kesällä valoisaa ympäri vrk:n .  Kasvimyrkkyjä käytetään vähemmän kuin esim. Keski-Euroopassa.     Sikoja ”ruokitaan” esim. Tanskassa varulta disperiinillä, jolla ehkäistään sairastumista.  Monissa maissa käytetään antibiootteja samalla tyylillä lihakarjan kasvatuksessa.  Sieltä ne johtuu nykyiset ongelmat antibioottiresistenssien bakteerikantojen syntymisestä.

Suomessa huolehditaan tuotantoeläimistä paremmin kuin ihmisistä.  Terveyskeskukset ajetaan alas rahan puutteen takia eikä hoitoa saa kohta kuin yksityisiltä lääkäriasemilta.