Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti Vastaa aiheeseen: FSC:n riskialue yllätti

Vastaa aiheeseen: FSC:n riskialue yllätti

Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti Vastaa aiheeseen: FSC:n riskialue yllätti

Puuki

Ala vaatimukset ihan etelässä 30ha ja normaalisti 50ha pohjoisessa enemmän. Näi jostain kuulin tai luin. En vain muista mistä… kyllä noiden alojen sisälle mahtuu puuhapalsta jos toinenkin…

Niin,  eihän sen mahdollisen uuden rajoitetun metsänhoidon alueen tarvitse olla yhden ”puuhailijan”palstalla vaan vaikka useammankin vierekkäisen. Jonkin palstan sopiva hakkuu ilmeisesti estää sitten muuten mahdolliset hakkuurajoitukset vähän isommallakin alueella.

Yksi mahdollinen METSO-kohde ilmestyi metsään.fi tietoihin heti keilaustietojen tultua nettiin nähtäville, mutta poistui sittemmin. Sillä kuviolla oli vain  iso haapa lammen rannalla, jonka perusteella oli ilmeisesti potentiaalinen metsälakikohde  (se haapa jää muutenkin pystyyn päätehakkuun jälkeen) . Myöhemmin on tullut toinen alue karttoihin. Ojanvarsimetsikkö, jossa hakkuita ei ole tehty kymmeniin vuosiin; se luultavasti lahopuiden takia.  METSO-kohteista saa jonkinlaisen korvauksen, jos niistä tekee suojelualueita.   HCV-kohteissa voi joutua  maksumieheksi alenevan tuoton takia ilman mitään korvauksia .