Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä? Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä? Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Perassic Park Perassic Park

AJ:n aloitus: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Itse uskon että nyt nähty ns. ulkopuolinen vaikuttaminen , EU:n sääntely, HCV:t, hiilinielut ym. eivät ole ilmiö joka olisi vähenemässä. Sen sijaan vaatimukset trendinomaisesti kasvavat.

Metsäpolitiikkamme ja sananvaltamme Suomen metsien käytöstä, vaativat todennäköisesti todella tiukkaa kansallista edunvalvontaa. Metsäpolitiikkamme suuntaa tulee siis suunnata etenkin EU:n heikon metsäasiantuntemuksen parantamiseen.

Meillä metsätaloudessa asiat ovat niin kuin ovat, pääsääntöisesti hyvästä syystä. -Uskon. Ne eivät kaipaa mitään mullistavaa muutosta.

Ympäristöasiat tulevat korostumaan ja niihin tulee suhtautua aidosti riittävällä vakavuudella. On helpompaa oikoa kaikkea väärää informaatiota kun oikeasti asiat ovat kunnossa.

Ravinnepäästöt vesistöihin tulee saada kuriin. Mitä se vaatiikaan?

Myös aurauksesta soisin luovuttavan ja metsänhoitoa tulee suunnata sekametsiä suosivaksi. Samoin vanhojen viljelemättömien peltojen metsittäminen on hyvä tapa lisätä kasvua. Samoin joutomaat ja esim. teiden ja pyöräteiden välit kannattaisi istuttaa, missä se ei aiheuta liikenne onnettomuusriskiä.

Metsähallituksen tulostavoitetta tulisi ehdottomasti kohtuullistaa. Se kun jo kansantaloudellisestikin olisi järkevää. Biomassan lisääntyvä käyttö arvatenkin lisää myös puutuhkan saantoa. Tämän käyttö lannoitukseen tulisi saada valtakunnallisesti täyskäyttöön.

Teollisuus toimii ja investoi markkinaehtoisesti. Se tekee omat ratkaisunsa ja valtion ei tule sotkeutua asiaan. Ainoastaan pyrkiä luomaan edellytyksiä.

Siinäpä se.