Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä? Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä? Vastaa aiheeseen: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

puunhalaaja

Ai että oikea totuus on hakusessa?! Mitä ovat vuosikymmentä aikana Metlan ja Luken tutkijat tutkineet?… saati että monimuotoisuus on järkevästi huomioitu.

Juu, hakusessa on. Tai toisaalta ei ole, keskustelun ääripäät kun uskovat vakaasti sen omaavansa. Tosin heidän oikea totuutensa on ristiriidassa keskenään.

Osa Suomen kansalaisista näkee tämän menneiden vuosikymmenten metsäpolitiikan ja sen ’järkevän monimuotoisuuden huomioimisen” ihan toisin kuin sinä. Heidän mielestään metsäteollisuus on perkeleellinen luonnon tuhoaja, joka on ojittanut suot, aurannut metsät, tuonut jaksollisen monokulttuurin ja siinä ohessa tuhonnut metsäluonnon. Heillä on esittää väitteidensä tueksi suuri määrä tutkimuksia, jossa näitä ongelmia tuodaan esiin.

Toisesta näkökulmasta asiaa tarkasteleva taas tuo esiin sen, miten puun määrä on lisääntynyt, miten paljon rahaa kansantalouteen on tullut ja tulee. Tämä henkilö myös argumentoi, että jos hakattaisiin vielä enemmän, niin ilmastonmuutostakin ehkäistäisiin tehokkaimmin. Hän ei koe ongelmaksi sitä, että metsässä liikkuu pian enemmän surusilmäisiä hippityttöjä kuin hömötiaisia.

Meidän arvomme ja maailmankuvamme määrittävät sitä, millaisia tutkimuksia nostamme esiin. Yksi pitää asiaa B tärkeänä ja tuo esiin tätä tukevia tutkimuksia. Toinen taas kokee B:een uhkaavan asia Ceen olemassaoloa, ja tuo esiin tätä tukevia tutkimuksia. Juuri tällaistahan meillä on tämä metsäpolitiikka, hyvin ristiriitaisia arvoja ja päämääriä eri toimijoilla. Yksi haluaa tällaisen yhteiskunnan, toinen tuollaisen.