Keskustelut Metsänhoito Metsurin eväät Vastaa aiheeseen: Metsurin eväät

Vastaa aiheeseen: Metsurin eväät

Keskustelut Metsänhoito Metsurin eväät Vastaa aiheeseen: Metsurin eväät

isotee

Hyvä avaus, pisteet siitä!

Omassa metsätyöruokailussa noudatan urheiluvalmennuksesta sovellettuja oppeja; siltäkin osa-alueelta kun sattuu osaamista olemaan, heh.

Valmistautuminen alkaa edellisenä iltana hiilihydraattipitoisella runsaalla iltapalalla, glykogeenivarastot täyttyy ja takaa hyvän unen. Käytännössä esim. puuro, omena, lasi maitoa, tee…

Metsäpäivän aamuna runsas ravitseva aamiainen, joka sisältää kaikki perusmakrot ja luo perustuksen koko päivälle. Esim iso annos puuroa, marjoja, soppaa, raejuustoa, 1-2 munaa, leipä jossa salaatti-tomaatti-kurkku, tuoremehu, pari kuppia kahvia. Ruokaa saa tulla paljon (+1000 kcal), tämä luo pohjan jolla jaksaa potkia pitkälle, eväillä vain täydennän päivän mittaan.

Eväät: perinteiseen malliin leipiä jossa välissä kinkku-juusto-salaatti, lisäksi hedelmiä/kasviksia kelin mukaan: pikku tomaatteja, banaani, omppu jne. Välipalarahka. Reilusti juomaa sekä vettä että sokerista mehua (talvella lämmintä termoksessa), iso termos kahvia. Hätävaraksi pähkinä-rusinasekoitus ja suklaata reppuun, näihin ei normaalisti kosketa mutta jos tulee yllätyksiä/ongelmia ja päivä venyy, on energiaa mukana. Juoma ei minullakaan saa loppua kesken, jos loppuu, lähden pois.

Samalla kun tankataan saha, tankataan ukko. Pyrin syömään päivän mittaan tasaisesti vähän kerrallaan, pitää verensokerin tasaisena eikä tule uupelo. Aamupäivällä kevyemmin koska aamupala antaa vielä virtaa esim eka tankillisella kahvi, hörppy mehua ja vettä, banaani; toisella kahvi, leipä, pari pikku tomaattia, kolmannella kahvi, mehua, leipä, rahka… Makkaraa on joskus mukana tunnelman takia mutta ei aina, tekee raskaan olon ja suolaisia röyhtäilyjä… Tunnelma on toki kiistaton. 🙂

Metsätyöpäivän jälkeen kamat kuivamaan ja nopea palauttava välipala: leipä hyvillä täytteillä, kasviksia, rahka, hedelmä. Illemmalla hyvä päivällinen normaalia kotiruokaa mitä sattuu olemaan. Iltapalana sitten taas edellä mainittu hh-pitoinen iltapala ja kierto alusta.