Keskustelut Metsänhoito Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua Vastaa aiheeseen: Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

Vastaa aiheeseen: Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

Keskustelut Metsänhoito Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua Vastaa aiheeseen: Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

Kokemusta on muutaman suursäkin verran perinteistä käsin levitystä. Booriliuosta reppuruiskulla olen tykittänyt, mutta se nyt ei paljoa eroa metsässä kävelystä. Käsinlevityksestä taisi olla kysymys. Esim. turvemaiden tuhkauksiin on meillä mennyt sitten isompia määriä eikä mene enää kantamalla.

Pisin kantomatka tieltä oli ehkä 100 m. Helppo maasto. Varusteena oli peltinen lumilapio muovikassien täyttämistä varten ha:n peräkärrissä olevasta suursäkistä. Kaksi isoa kassia/ukko, muovisia isoja kantokasseja pitkillä nauhakahvoilla mallia Biltema-Ikea-jne. (n. 1€/kpl) Muovisia kauhoja.

Aika hyvin se meni ja nopeastikin. Jos lapioi sen Ikean kassin puoleen väliin niin ihan riittävän painoinen oli. Molemmille olkapäille kassit ja kävelemään/kylvämään. Nopeasti sen toisen jätti olkapäältä maahan odottamaan vuoroaan.

Jos nyt jotain olisi voinut ennakoida ekalle päivälle niin askarrella valmiiksi jotkut olkapääpehmusteet/levennyskovikkeet tms. Olisi vähentänyt hiertymiä kun kevätlämpimässä paitasillaan kanneltiin. Pari kassia petti saumoista, jesarilla hoitui. Mönkkäristä olisi ollut hyötyä, mutta sattui sillä kertaa olemaan toisella puolella Suomea.

Rami