Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu Vastaa aiheeseen: Metsien hiilinielu

Vastaa aiheeseen: Metsien hiilinielu

Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu Vastaa aiheeseen: Metsien hiilinielu

uudehko metsänomistaja

Vaikuttaa siltä, että suuri osa hiilinielukeskustelusta menee nyt syyllisten etsimiseen. Käsitys siitä että joku on syyllinen, vaikuttaa kohtuullisen yksimieliseltä. Onko syyllinen sitten laskukyvytön Luke vai maan hallitus on vielä ratkaisematta.

Minulle on jäänyt se käsitys, että Luke on pyrkinyt asiallisen matematiikan sijasta ainakin ajoittain harrastamaan ”poliittista” matematiikkaa. Liekö käsitys sitten oikea? Joka tapauksessa luvut ovat niin kauan metsänomistajan kannalta siedettäviä, kuin kukaan laskutaitoinen ei ole niitä tarkistanut. Ajastaan ne sitten näyttävät muuttueen metsänomistaja kannalta selkeästi kehnommiksi.

Toinen minulle muodostunut kokonaiskäsitys koskee Suomen viimeaikaisia hallituksia. Vaikuttaa, että näiden ainoa toive on ollut saada päänsilityksiä vihreiltä ja EU:n suurvaltioilta. Suomalaisten asiat eivät näytä juurikaan kiinnostavan. Mitkä puolueista ovatkaan olleet nykyisen hiilinieluvouhotuksen aikana Suomen hallituksessa? Pitäisiköhän muistelle, ketä tuli äänestettyä?