Keskustelut Metsänhoito Huoltoliittymiä teiden varsille! Vastaa aiheeseen: Huoltoliittymiä teiden varsille!

Vastaa aiheeseen: Huoltoliittymiä teiden varsille!

Keskustelut Metsänhoito Huoltoliittymiä teiden varsille! Vastaa aiheeseen: Huoltoliittymiä teiden varsille!

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Minulle hymyiltiin vinosti kun teetin tuollaisia liittymiä metsäautotien rakentamisen yhteydessä, oli kuulemma rahan haaskausta. Jälkeenpäin on toki tullut todella hyvääkin palautetta. Kotipalstalla nuo eivät ole pelkkiä liittymiä, vaan saran poikki on tehty piennarteitä. Kun tiedän savotan olevan tulossa, niin poljetan traktorimiehillä piennartien niin että se jäätyy vähän syvempään. Metsästäjät tykkäävät kun maasturilla pääsee lähemmäs hirveä, joka ei suostunut heti kaatumaan kun sai osuman.

Selkeä puute noissa liittymissäni on se, että kaikki joissa on tarvittu rumpuputkea, ovat hiukan kaposia. Vastaavasti löytyi sellainenkin liittymä, jossa hakkuufirma piti lavettiautoaan koko naapurin savotan ajan, mikäs oli pitäessä kun liittymästä oli mahdollisuus silti kulkea ajoneuvoilla.

Nykyisin ei kukaan enää hymyile vinosti näille tie ja liittymärakenteilleni. Joku kuitenkin kysyi varovasti että enkö sure yhtään niihin tarvittavaa pinta-alaa. Sanoin että ne on niitä tuottavimpia neliöitäni kun kauppoja tehdään, vaikuttavat hintoihin ja joissakin tapauksissa jopa siihen että tarjouksen yleensä saan.

Terveisin: Korpituvan Taneli