Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös Vastaa aiheeseen: Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Vastaa aiheeseen: Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös Vastaa aiheeseen: Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

metsä-masa metsä-masa

”mehtäukon” näkemys leimikoiden lähtötilanteesta on hyvin monessa tapauksessa osunut oikeaan. Oma huomioni on myös se, että motonkuljettajasta tehdään syntipukki liian usein. Jos motonkuljettaja poikkeaa saaduista katkontaohjeista tekee hän siinä virheen, joka voi johtaa hänet myöhemmin hankaluuksiin työnantajansa toimesta.

Kaikki merkittävät puunkäyttäjät ohjaavat nykyisin moton katkontaa ostajan toimesta lähetetyllä aptilla, ja sen painotuksia kuljettajalla ei ole sanottavasti mahdollisuutta muuttaa.

Puunostaja ohjaa motoisäntiä hyvinkin tarkkaan hakkuutuloksen määrällä ja sopimuksen laatuvaatimusten pohjalta, palaute tulee nykyisin nopeasti ja luotettavasti (laaturaportit hakkuusta). Yrittäjän heikko menestyminen hakkuussa voi vaikuttaa alentavasti hakkuutaksaan, tai tulla eteen seuraavassa sopimusneuvottelussa.

Metsänmyyjän kannattaakin perehtyä tarkemmin ostajan mittavalikoimaan ja sen liitteisiin ennen kaupan solmimista, silloin kädessä on kättä pitempää ja mustaa valkoisella, jos tarvetta ilmenee.