Keskustelut Metsänhoito Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa Vastaa aiheeseen: Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

Vastaa aiheeseen: Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

Keskustelut Metsänhoito Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa Vastaa aiheeseen: Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

ate

Kyllä tässä Jätkää suolataan nyt vähän aiheettakin. Valtioneuvoston asetus puunkorjuutyön turvallisuudesta velvoittaa työnantajan hankkimaan raivaussahaajalle kypärän, mikäli työssä on päähän kohdistuvan iskun vaara. Tämän lisäksi raivaussahurille on hankittava silmien, kasvojen ja kuulonsuojaimet. Turvahousut ja jalkineet vaaditaan annettavaksi vain moottorisahatyöntekijälle.

Muussa työturvallisuuslainsäädännössä työntekijä sitten kyllä velvoitetaan käyttämään työnantajan hänelle osoittamia suojavälineitä ja käyttämään sellaista vaatetusta, josta ei aiheudu tapaturman vaaraa. Periaatteessa siis tämän asetuksen mukaan esim. varhaisperkaajalle ei työnantajan tarvitsisi antaa muuta turvavälinettä kuin tuollainen visiiri/kuulosuojainyhdistelmä. Tämä niin kauan, kuin työskenneltäisiin alueella, jossa päähän ei voi kohdistua iskua (sen määritteleminen oikeussalissa voi olla kallista).

Koska sairastaminen, työtapaturmat ja varsinkin vammautumiseen johtavat, käyvät työantajalle kalliiksi, on päädytty nykyisiin käytäntöihin. Loppupeleissä se on tietysti ihan tosi hyvä juttu, sillä terveyden voi menettää vain kerran.