Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Pilke silmässä Pilke silmässä

Visakallo:On lopetettava valehtelu, ettei jk-metsiä tarvitse hoitaa. Pelkästään tällä saataisiin eri kasvatusmenetelmien vertailu asiallisemmaksi.

Kyllä, juuri noin. Itsekkin on tullut kokeiltua muutamalla kuviolla jk:ta. Ei tule taimia pienaukkoihin, vattua ja heinää kyllä. Yksi kuvio joka on kaksi kertaa harvennettu ylhäältäpäin on nyt melkoisen erirakenteinen. ensimmäinen harvennus 2002 ja toinen 2013, tuottivat laadukkaan tukkisaannon(mänty/koivu). Tuon ensimmäisen harvennuksen jälkeen tuli vielä jokusia uusia taimia jäljelle jääneiden isompien mäntyjen ja koivujen alle.

Kohdasta josta poistettiin isompia kuusia muodostui pienaukko , johon tuli noin parimetrinen vatukko, ei yhtään puuntainta. kohta mätästettiin jälkeenpäin, kun kalustoa oli muutenkin lähellä ja istutettiin kuuselle ja hieman rauduskoivua. Viitisen vuotta sai perata 2-3 kertaa vuodessa jotta taimet sai pysymään hengissä, kun vatukko alkoi pienentyä tuli ruohot ongelmaksi. Koivut meni hirvieläinten ruuaksi ja osa niistä ei lähtenyt kunnon kasvuun ollenkaan, kun oli hiukankin varjostusta. Nyt tuossa kohtaa on kyllä hyvin kasvavia kuusia, mutta työmäärä oli valtava. Tuo muutaman vuoden odotus ennen, kuin se muokattiin tuotti kyllä paljon harmia. Ellei olisi istutettu niin vieläkin odotettaisiin luonnon taimia tulevaksi.

Kohta pitäisi harventaa taas. Kuuset jotka nyt ovat poistovuorossa ovat valtavan leveäoksaisia, järeytyvät kyllä, mutta laatu on kyllä surkea, on latvanvaihtoa, pihkaavuotavia koroja ja todennäköisesti myös lahoa.