Keskustelut Metsänomistus Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana? Vastaa aiheeseen: Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana?

Vastaa aiheeseen: Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana?

Keskustelut Metsänomistus Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana? Vastaa aiheeseen: Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana?

Timppa

Yhteismetsiä ei nykyaikana enää tarvita mihinkään, kaikki palvelut voi ostaa . Puheenjohtajien ja siisäpiiriläisten etuoikeuksia noissa vain harrastetaan ja pimeää hirvenlihan kauppaa.

Onpa Tolpalla synkkä käsitys yhteismetsistä.  Monenko toimintaan olet perehtynyt?  Tärkeimmät syyt  yhteismetsien perustamiseen ovat se, ettei tiloja tarvitse pirstoa ja päätöksenteko on riippunmatonta jonkun yksittäisen osakkaan kannasta.  Myös perinnönjaot ovat helppoja.

Minkähänlaisista etuoikeuksista oikein kirjoitat?  Ainakin meidän yhteismetsässä puheenjohtaja (68-vuotias nainen) osallistuu istutuksiin voimiensa mukaan.  Eikä saa kuten ei kukaan muukaan istutuksiin osallistuva osakas mitään palkkaa.  Enempää istutuksista kuin hallinnostakaan.  En minäkään saa yhteismetsän asioiden hoidosta mitään palkkaa.  Enpä sitä kaipaakaan.  Sehän on niin mukavaa.  Varmaan monta muutakin meidän kaltaista yhteismetsää on.

Palveluksia ostamme kuten muutkin metxänomistajat metsäyhtiöiltä, yhdistyksiltä tai yksityisiltä.  Puuta myymme kilpailuttamalla tai neuvottelemalla suoraan yhden ostajan kanssa.  Palvelu on aina hyvää, koska olemme suuri toimija ja toimintamme on selväpiirteistä.  Paljon vaikeampaa olisi kaikilla, jos meidän yhteismetsä olisi pilkottu yksityisille omistajille.  Nyt kerralla hoituu monen asiat tehokkaasti.  Eikä mikään osa metsistä jää huonolle hoidolle, mikä olisi mahdollista, jos omistus olisi hajaantunut.