Keskustelut Metsänhoito Energiapuu hakkuu Vastaa aiheeseen: Energiapuu hakkuu

Vastaa aiheeseen: Energiapuu hakkuu

Keskustelut Metsänhoito Energiapuu hakkuu Vastaa aiheeseen: Energiapuu hakkuu

husse

Mielenkiintoinen tapaus ja video

Sellaiset asiat omina huomioina:

Jos oli tiedossa taimikonhoitojen tekemättä jättäminen, niin olisiko kannattanut jättää istutattamatta kuusia, tai ainakin reippaasti vähemmän. Koivikon ja lepikon olisi saanut ilmaiseksi.

Oliko huomioinut tulevan raivaustarpeen ja sen kustannuksen? Nuo 20 000 lehtipuun kantoa hehtaarille lähtee vesomaan, niin aluetta on pakko raivata ennen tulevia hakkuita. Lisäksi lepokaudella kaadettuina, niin rankka vesominen on varmaa.

Tuonne sahatulle kuviolle tuli sen verran valoa ja tilaa, niin kuusikon ”sulkeutuminen” ja vesomisen loppuminen ei ole näköpiirissä. Sahatuista kannoista nousevat vesat ottavat jopa kiinni osan kuusista ja piiskaavat latvoja uudelleen jo viiden vuoden kuluttua. Alisteisesta asemasta vapautetut kuuset eivät kaikki lähde samantien hurjaan kasvuun.

Vai kantomyrkyillä estää vesomisen ja tekee nyt keväällä sen? Senkin levittäminen vie aikaa ja maksaa.

Pitäisi paikan päällä nähdä, kuinka paljon on tukkiaihioita jäljellä kuusissa. Työlukuna kuusikossa hehtaarille pystyy kasvattamaan 1000 tukkirunkoa, joista päätehakkuussa on jäljellä 500 parhainta ja järeimmät. Nyt tuolta jos löytyy se 500 ehjää ja tulevan tyvitukin kuusta, mikä olisi hyvä tilanne tuolla, kun koivut alistaneet kuusia 15 vuotta. Voi laskea aiheutuneen tappion.

Lisäys vielä…..Lisäksi ajallaan hoidettu kuusentaimikko 1600-1800 r/ha, itseasiassa jo ensiharvennuksessa tulee tukkia 15+cm ja tietysti pikkutukkia alle 15cm, riippuen mitoista. Eli hoidetussa ja ehjässä kuusikossa voi tukkipuiksi saada kasvatettua paljon enemmän kuin 1000r