Keskustelut Harrastukset Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta? Vastaa aiheeseen: Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta?

Vastaa aiheeseen: Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta?

Keskustelut Harrastukset Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta? Vastaa aiheeseen: Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta?

mehänpoika

Kuka on vastuussa hirvikolarista? Joku ehti väittämään, että luonnonvaraisten eläinten aiheuttamat turmat eivät kuuluisi perustuslain piiriin. Mielestäni pyyntiluvilla ja tavoitetiheyksillä säädellyn ja runsaasti liikenneturmia aiheuttaman hirvikannan siunaajat ovat asetettavissa vastuuseen sekä perustuslain- että metsästyslainkin perusteella.

””Suomen perustuslaki

2 luku, perusoikeudet:

7§ Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen:

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

15§ Omaisuuden suoja:

Jokaisen omaisuus on turvattu.

22§ Perusoikeuksien turvaaminen:

Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.””

– Valitettavasti Suomesta puuttuu edelleen riippumaton perustuslakituomioistuin. Eduskunnassa toimiva perustuslakivaliokunta on poliittisesti valittu ja on ajatellut päätöksissään lähinnä tulevien vaalien ääniä, eli oman paikan varmistamista. Esimerkiksi VTV:n vuoden 2005 hirvitarkastusta se ei enkä uskaltanut nostaa Eduskunnan käsittelyyn. Ko. tarkastuksessa hirveä pidettiin lähinnä haittaeläimenä. Läöytyy nykyisin haulla ”hirvikannan säätelyjärjestelmä 100/2005”.