Keskustelut Metsänhoito Uudet tuulenkaadot Vastaa aiheeseen: Uudet tuulenkaadot

Vastaa aiheeseen: Uudet tuulenkaadot

Keskustelut Metsänhoito Uudet tuulenkaadot Vastaa aiheeseen: Uudet tuulenkaadot

petep

Tässä on Tanelin vastaus kantokäsittelyä koskevassa ketjussa .

Sain eräältä metsäinsinööriltä viestin kyselyyni, tässä lainaus siitä: ”Huoltoasemien polttoaineeseen myytävä liuos on eri tavaraa. Siinä ureaa on vain vähän yli 30 prosenttia ja sekin urea on prosessoitua eli se on raakaa ureaa huomattavasti laimeampaa.”

Terveisin: Korpituvan Taneli

Tässä sitten vastaus aiheeseen jossa ollaan toista mieltä.

Taneli on saanut metsäinsinööriltä täysin väärät ohjeet. Ensinnäkin adblueta EI myydä polttoaineeseen. Se lisätään erilliseen tankkiin ja sitä ei missään nimessä sekoiteta polttoaineeseen (diesel tai polttoöljy). Toisekseen adblue ja  kantoureat ovat saman vahvuisia, usko pois, ”Raaka urea” on rakeisessa muodossa, jos siitä on tehty liuos (=laimennos) niin se ei ole enää ”raakaa”. Adblue tehdään hyvin puhtaaseen veteen ja puhtaalla urealla, kantoureaan kelpaa ”raanavesi” ja lannoitelaatuinen urea, joka sekin on hyvin puhdasta. Joissain maissa lannoiteureaan lisätään jonkinlainen pinnoiteöljy tai parafiini, jotta se pysyisi paremmin juoksevana, Suomessa urean käyttö lannoitteena on hyvin vähäistä ja lannoitteeksikin myytävä urea on yleensä ns. teknistä ureaa jota käytetään paljon suurempia määriä vaikkapa liimateollisuudessa.

Ureaa löytyy myös kuluttajatuotteista. Esimerkiksi urheiluvammoille tarkoitetuissa ns. kylmäpusseissa on urearakeita jotka liuetessaan pussin sisällä olevaan veteen (erillisessä pussissa joka rikotaan) sitoo voimakkaasti lämpöä->pussi viilenee. Jäähtyminen on jopa niin voimakasta että liuotettaessa ureaa kasvinsuojeluruiskussa joku onnistuu aina jäädyttämään ruiskun pumpun. Urealiuosta käytetään lisätyppenä vehnän valkuaisen nostamiseen. Urea tunnetaan myös nimellä karbamidi ja sitä on ihovoiteissa, erityisesti niissä jotka on tarkoitettu kovettuneelle ja halkeilevalle kantapäälle.”

 

Biltemasta Adblueta taitaa olla sitten paras vaihtoehto jos  käsittelylinjalle  lähtee.

AdBlue® täyttää standardin ISO 22241-1 vaatimukset.
Puhdas liuos ureaa ja demineralisoitua vettä, 32,5 %.
4,7 l