Keskustelut Metsänhoito Metsävakuutus Vastaa aiheeseen: Metsävakuutus

Vastaa aiheeseen: Metsävakuutus

Keskustelut Metsänhoito Metsävakuutus Vastaa aiheeseen: Metsävakuutus

Ola_Pallonivel

OP:

Metsävakuutukseen valitsemasi myrskyturva korvaa vahinkoja, joita myrsky on aiheuttanut puustolle, taimikolle, puutavaralle tai istutettaville taimille. Puuston vahingoittuessa saat korvauksen myös siitä, että tukkeja tai kuitua ei kerry odotettua määrää. Lisäksi maksetaan odotusarvolisää, kun metsään jäänyt vahingoittunut puusto on vahingon jälkeen vajaatuottoinen ja se joudutaan hakkaamaan ennen kuin se on hakkuukypsä.

 

Korvauksen määrä riippuu vahingon laajuuden lisäksi valitsemastasi turvatasosta, enimmäiskorvauksesta (16 €, 23 € tai 32 € per kiintokuutiometri) ja omavastuusta. Jos vahinko jää enimmäiskorvausta pienemmäksi, korvataan myrskyn aiheuttama todellinen menetys.

 

Korvaus edellyttää vähintään 15 kiintokuutiometriä eli noin 30-40 vahingoittunutta runkoa, tai 0,5 hehtaaria vahingoittunutta taimikkoa. Enintään 5 ha metsän vakuutusta voit laajentaa siten, että saat korvausta, vaikka puustoa tai puutavaraa vahingoittuisi vähemmän kuin 15 kiintokuutiometriä tai taimikkoa tuhoutuisi ja tulisi vajaatuottoiseksi pienemmältä kuin 0,5 ha alueelta. Korvaussummasta vähennetään omavastuu ja ennakonpidätys.