Keskustelut Puukauppa Pesosen avoin kirje Vastaa aiheeseen: Pesosen avoin kirje

Vastaa aiheeseen: Pesosen avoin kirje

Keskustelut Puukauppa Pesosen avoin kirje Vastaa aiheeseen: Pesosen avoin kirje

6tukki

Onkohan metsäteollisuutemme jo tottunut liian hyvälle, kun lähinnä koronapandemiasta johtuen UPM:n voitto pudonnee kuluvana vuonna hieman alle 1000 miljoonan euron ja se saa toimitusjohtajan lähettämään avoimen kirjeen huolistaan. Pari vuotta sitten puhdasta voittoa tuli lähes 1500 miljoonaa ja viime vuonnakin lähes 1100 miljoonaa euroa.

Avoimessa kirjeessä huolien syntipukiksi ei otettu niinkään koronapandemiaa, vaan tj näki syyllisiksi lähinnä ay-liikkeen ja työntekijöiden palkkakustannukset ja yrityksen verorasitukset, joista erityisesti dieselveron osuus tuntui olevan painoarvoltaan suuri. Kuitenkin UPM:kin verorasituksista yli puolet tulee palkansaajien maksamista veroista ja palkkoihin sisältyvistä sivukuluista.

Koronapandemian vaikutukset ovat olleet suuria koko maailmantalouteen, mutta yleisesti jo talousasiantuntijat vahvasti uskovat, että viruksen rooli pienenee voimakkaasti jo ensi vuonna. Siksi olisi odottanut, että UPM:kin olisi jaksanut odottaa ensi vuoteen, vaikka tämän vuoden voitto pienenesikin muutamalla sadalla miljoonalla eurolla.

Olikohan toimitusjohtajan avoimen kirjeen pääasiallisena tavoitteena kasvattaa veronmaksajien osuutta yrityksen kustannusten maksajana?