Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Jätkä

Aniharvalla on metsät salpausselän sora / hiekkaharjuilla ja kankailla. Meilläpäin maat ovat lähinnä ketunkuraa tai suota, ellei kallio ole näkyvissä. Hiekkakuoppia ei ole muualla kuin yhdessä kulmassa, josta kaikki sorajutut ajetaan.

Minullakin on koko alue sellaista, että keväällä ei kannata lähteä metsään ajelemaan traktorilla. Pari kertaa olen käynyt tuossa entisellä pellolla ja kyllä se rengas painuu jo tyhjälläkin painolla, vaikka kenttäkerros on varsin hyvässä kunnossa. kuivemmalla ajalla voisi maaperän puolesta ajella henkilöautolla miten tahansa, kyllä kantaa.

Tehtiin tieremontti naapurin kanssa ja siinä tuli kunnon oja toiselle puolelle, pari rumpua ja tierungolle koko matkalle neljän metrin levyinen ”rätti”, jonka päälle sepeli ja pintaan murske. Sen verran suorahko tie, että siitä kyllä pääsee rekatkin tarvittaessa. Kohtauspaikkoja on parinsadan metrin välein. Ja tie on kuin Jeessin valtatie! pientareet on nyt vedetty R-sahalla ja kaveri kertoi hankkivansa murskaimen, jolla ajaa myös tämän pätkän sivut.