Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään Vastaa aiheeseen: Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Vastaa aiheeseen: Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään Vastaa aiheeseen: Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Puuki

Tutkimus  johon WWF -henkilö viittaa , kertoo että 17-33 %:n lisäys hakkuissa  vv. -17-2116  ”perusmallista” lisäsi tietyn verran metsien  hiilipäästöjä vaikka korvausvaikutus otettaisiin huomioon.    Hakkuumääräthän romahti jo v. 2019 ja tänä vuonna verrattuna edellisiin vuosiin. Ei  puunkorjuu  aiheuta isoja päästölisäyksiä vaikka sitäkin väitetään ratkaisevaksi tekijäksi.

Tarkoitushakuinen lausunto WWF:ltä koska ei perustu nykyiseen saatavissa olevaan faktatietoon. Rakentamisen hiilipäästöt / asuintalon elinkaari on puukerrostalossa vähintään 30% pienemmät kuin betonitalossa.  Se on tutkimustietoa.

Miten kotimaisen tukkipuun käyttö rakennuspuuksi kasvaisi , jos metsiä ei hoideta harvennushakkuin ?   Taimikoiden ”viivästynyt” hiilen sitominen, lisääntyvä puun kok. kasvu ja rakennuspuun hiilivarastot pitää ottaa myös huomioon hiilitaseessa.   Nyt muka ei ehdi taimikot lisäämään hiiltä koska hiilineutraaliustavoite on niin lyhyen ajan päässä.   Oikeasti rakennuspuu kompensoi hyvin hiilen kertymisen tilapäistä hidastumista metsäpäässä päätehakkuun jälkeen.  Varsinkin kun puu korvaa enemmän päästöjä aiheuttavia fossiilista alkuperää olevia tuotteita ja uuden puusukupolven kasvu on entistä parempaa.