Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

suorittava porras suorittava porras

Planterille vastaan ,että kysyessäni kaatopaloista , varsinainen kysymys kuului :”Montako hirvieläintä on maillesi kaadettu?”

Jos vastaus on :”ei yhtään” , voi jahdin kohdentamisessa  olla parantamisen varaa. Asia korjautuu tekemällä tiivistä ja reaaliaikaista yhteistyötä metsästäjien kanssa. Tosin vilkkaat liikenneväylät ja tiheä asutus voi estää normaalimuotoisen metsästyksen. Silloin tarvitaan erikoiskeinoja ,joista on sovittava erikseen.

Veikkaan ,että pari seuraavaa viikonvaihdetta on pienten sorkkaeläinten kannalta vaarallista aikaa ,kun koirat tulevat mukaan kuvioihin. Siinä on oiva yhteistyön paikka maanomistajien ja metsästäjien kesken. Kuuma vinkki tuoreesta havainnosta saa varmasti koirahenkilön paikalle siellä ,missä koiria käytetään.

Gla:lle suosittelen metsästäjätutkinnon suorittamista ,aseen ja pienen ajavan koiran hankkimista ja kovaa harjoittelua molempien käyttöön. Niillä eväillä on mahdollisuus päästä seuraan ja hirvieläimiä vähentämään. Itse jouduin aikanaan toteamaan ,että oma apu on paras apu hirvieläinkannan hallinnassa omilla tiluksilla.