Keskustelut Metsänhoito Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan? Vastaa aiheeseen: Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

Vastaa aiheeseen: Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

Keskustelut Metsänhoito Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan? Vastaa aiheeseen: Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

isotee

Koneiden ostajat riippuu siitä, mihin suuntaan metsäsektori kehittyy. Nykyisin on vallalla systeemi, jossa teollisuus on ulkoistanut puunkorjuun ja fyysisen logistiikan enimmäkseen ulkopuolisille urakoitsijoille, pitäen itsellään tietovirtasiivun. Riippuu tulevan IoT:n integraatiosta, miten syvälle teollisuuden prosesseihin tulevat robokoneet integroituu; on hyvin mahdollista että tulevaisuuden korjuukoneet ovatkin osa teollisuuden prosessi(automaatiota) ja urakoitsijalta ostetaan operointi- ja valvontapalvelua. Vastaavalla tavalla kuin (kalliin) satamainfran omistaa teollisuuslaitos tai kaupunki, ja ulkopuolinen urakoitsija on valittu niitä käyttämään.

”Urakoitsija 2.0” saattaakin olla siis mobiilin koneautomaation ammattilainen, joka tarjoaa käyttö-, valvonta- mahdollisesti jopa huoltopalveluja; todennäköisesti hoitaa myös koneiden logistiikan? Joku tarvitaan kuvaamaan dronella työkohteet, asettamaan työmaan ”aloitusparametrit” eli ajamaan koneet käyntiin jne jne. Työtä varmasti riittää mutta se muuttaa muotoaan radikaalisti.

Tehtaissa ei varmasti tarvita mutterinvääntäjiä jatkossa sitäkään vähää mitä nyt. Seinien sisällä automaatio ja robotiikka etenee vielä nopeammin kuin metsässä.