Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen Vastaa aiheeseen: Sijoittaminen

Vastaa aiheeseen: Sijoittaminen

Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen Vastaa aiheeseen: Sijoittaminen

Haukiniemi

Sijoitusomaisuus minulla on nyt karkeasti 2/4 metsää, 1/4 sijoitusasunto ja 1/4 osakkeissa + käteisenä. Osakkeissa paino on hyvän osinkotuoton antavissa vakavaraisissa yhtiöissä, osta ja pidä -strategialla muutamin poikkeuksin.

Tällä hetkellä on mielestäni aika vaikeaa löytää erinomaista sijoituskohdetta, ainakin tällaisen riskejä välttävän sijoittajan. Metsän hinnat eteläisessä Suomessa ovat kivunneet niin nopeasti niin korkealle, että järkeviä kauppoja on vaikea tehdä. Osakkeissa on osittain samaa vikaa, mutta jos tyytyy kohtuulliseen tuottoon, niin ostettavaa vielä löytyy. Hyvien sijoitusasuntojenkin hinnat ovat korkealla, taloyhtiölainojen huonot puolet on jo ketjussa mainittu, ja huonon vuokralaisen sattuessa kohdalle riskit toteutuvat. Oma valinta tässä tilanteessa on ollut se, että ostan tällä hetkellä osakkeita, valikoiden ja hajauttaen.

Sijoitushorisontti on pitkä, kymmeniä vuosia, ja tavoitteena säilyttää kohtalaisen tasaista tulovirtaa tuottava sijoitusomaisuus, tilaisuuden tullen sitä myös kasvattaen. Ökyrikkaaksi en pyri enkä luksusta kaipaa, mutta taloudellisista huolista vapaa elämä tuntuu asialliselta tavoitteelta.