Keskustelut Metsänhoito HIRVIKANNAN HOITOSUUNNITELMA TARPEEN PÄIVITTÄÄ HETI Vastaa aiheeseen: HIRVIKANNAN HOITOSUUNNITELMA TARPEEN PÄIVITTÄÄ HETI

Vastaa aiheeseen: HIRVIKANNAN HOITOSUUNNITELMA TARPEEN PÄIVITTÄÄ HETI

Keskustelut Metsänhoito HIRVIKANNAN HOITOSUUNNITELMA TARPEEN PÄIVITTÄÄ HETI Vastaa aiheeseen: HIRVIKANNAN HOITOSUUNNITELMA TARPEEN PÄIVITTÄÄ HETI

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Asia ei ole puhki ja loppuunkirjoitettu ennenkuin siihen saadaan jonkinlainen holtti.

Miksi metsästäjät vastustavat vapaata metsästystä, ilman pyyntilupia ja niiden hintoja?

Jos pyynti vapautettaisiin, niin ainakin pääosan ampuisivat edelleen seurat, mutta heillä olisi vapautus muutamasta asiasta:

– Ei olisi enää kustannuksia pyyntiluvista ja jokavuotista hakuruljanssia.

– Ei olisi vaaraa joutua käräjille, väärää sukupuolta olevan eläimen ampumisesta tai siitä että tuli ammuttua yksi liikaa.

Se miksi metsästäjät tälläisiä, heille kohdistuvia, vapauksia vastustavat johtuu vain siitä, että he haluavat isoa hirvikantaa. On tietenkin paljon mukavampi perustella maanomistajille isoa hirvikantaa sillä ettei saatu lupia. Jos metsästys olisi lupavapaata, niin paljastuisi se tosiasia etteivät metsästäjien ja maanomistajien käsitykset kannan suuruudesta kohtaisi. Tässä tilanteessa olisi metsän omistajilla mahdollisuus kääntyä sellaisten tahojen puoleen, jotka olisivat todella halukkaita verottamaan hirvikantaa.

Vapaalla metsästyksellä voitaisiin hirvikanta saada hyvinkin lyhyessä ajassa kohtuuteen. Valkohäntäpeuran kanta voisi silläkin keinoin olla sitkeämpi nujertaa eteläisessä Suomessa.

Terveisin: Korpituvan Taneli