Keskustelut Metsänhoito Avokesannointi pellon metsitystä ennakoiden Vastaa aiheeseen: Avokesannointi pellon metsitystä ennakoiden

Vastaa aiheeseen: Avokesannointi pellon metsitystä ennakoiden

Keskustelut Metsänhoito Avokesannointi pellon metsitystä ennakoiden Vastaa aiheeseen: Avokesannointi pellon metsitystä ennakoiden

Svedu Petteri

Maataloustraktoreiden polttoaineen kulutus alkaa olemaan 10-20 L/tunti, jos perässsä tehoa vaativa laite. Traktorit 120-300 hv. Kyllä 90 eur/h on lähempänä kuin 30 eur/h, jos ulkopuolinen tulee tekemään. Naapurin eläkeläisen saa 30 eur/h 502 Valmetilla hommiin rahat kouraan periaatteella.

Metsitys:
– Myrkytys + boorin levitys ruiskulla heinäkuussa.

– Syyskuussa mätästys. Yhdellä tutulla oli traktorin perään tehty laite: 2-siipiset aurat, jotka käänsi keskelle toisiin varten (siis erikätiset). Perässä pari karhin rullaa ja jyrä. Koko komeus nousi isolla traktorilla ilmaan.
– Istutuspaikat jonoihin ja tarkalla taimivälillä.
– Taimia vähemmän. Esim. 1200-1400 / ha. Helpottaa työtä joka vaiheessa. Taimista ei istuteta laatikon huonoimpia.

– Pitää olla aikaa ja asennetta heinäämiseen. Eka vuotena ei ehkä paljoa ole, mutta seuravat 3 vuotta. Tarve jopa 2 kertaa kesässä. Jos ei ole aikaa ja intoa heinäämiseen, niin sinne ne jää horsman sekaan. Ei kannata edes aloittaa koko työtä.
– Jos mätästys kaivinkoneella ei suoriin jonoihin, niin taimikepit voisi olla yksi vaihtoehto. Maksaa, mutta nopeuttaa.

Yksi asia on maiseman hoito. Vaikka ei olisi taloudellisesti erityisen kannattavaa, niin hiljalleen kasvava taimikko on parempi kuin oman onnensa varaan jäänyt vanhaa pelto.

Suomi on iso maa. On alueita, jossa pellolle ei ole kysyntää. Parempi yrittää istuttaa metsää.