Keskustelut Puukauppa Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut? Vastaa aiheeseen: Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

Vastaa aiheeseen: Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

Keskustelut Puukauppa Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut? Vastaa aiheeseen: Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

derHorst

Ei tuon kuprun takia pidä koko yhdistyskenttää kivittää, tehdäänhän siellä hyvääkin työtä. Sen sijaan tuossa valtakirjakauppasysteemissä tuntuu olevan valvonnan ja moraalin mentävä aukko.

Kyllä tuossa kai pitäisi myyjällä olla selvillä, mihin hintaan ja millä ehdoilla hän puunsa luovuttaa. Tuon yhden kuvakaappauksen perusteella vaikuttaisi olevan päinvastoin. Jos hintaa ei pystytä kaupantekohetkellä kertomaan, niin kai silloin olisi linjakasta tuoda asia selkeästi esiin. Eli voit saada puustasi paljon huonomman hinnan kuin suoralla kaupalla ja hintariski on täysin myyjällä.

Toinen juttu noissa yhdistyksissä on tuo valvonnan vaikeus. Päätökset tehdään usein melko suppealla, muutaman jantterin kokoonpanolla, eli toiminnanjohtajan ja pari napamiehen kesken. Todennäköisesti noiden napamiesten kohdalle ei osu näitä muutaman tonnin kupruja. Saman kylän muilla metsänomistajilla on varmasti aikamoinen henkinen kynnys lähteä vastustamaan tuota tilannetta ja vaatimaan toiminnan avoimuutta.

Kolmas juttu on sitten ihan osaamispuolella. Ei jokaisella yhdityksellä ole mitään osaamisedellytyksiä lähteä mittelemään firmojen kanssa puukaupassa. Kyllä sekin pitäisi avoimesti tunnustaa riskinä. Yksittäiseen maanomistaan verrattuna toimihenkilöllä toki voi olla moninkertainen ja ajantasainen tietämys puukaupan sen hetkisestä tilanteesta, joten yhdityksen käyttöön puukaupan apuna on varmasti paikkansa. Vaikka onhan tuosta katkontatiedon hyväksikäytöstä puolet markkinamiesten puhetta, koska ei siellä yhdityksessä tiedetä, minne tukeista sahattavat lankut on myyty ja millä mitoilla.

Eli kehitettävää tuolla kentällä on, sekä toimintatavoissa että avoimuudessa.