Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Anton Chigurh Anton Chigurh

Kyllä se hirvikanta oli silloin 90-luvun alussa sopiva (suorittava porras väittää tuossa edellä, että hirvikanta metsästettiin liian alas): minä ammuin yhden vuoden kiintiön täyteen kahdessa (2) sekunnissa (kolme yksilöä). Tuo kohtuulinja jatkui useita vuosia. Nyt lupia on toistakymmentä (hirviyksilöitä ammutaan liki 20). Kaikki luvat käytetään.

Silloisen kannan seurauksena 1991 istutetusta kuivahkon kankaan männiköstä on meillä korjattu satoa jo 260 kiintoa/ha (kolme harvennusta). 1987 istutetusta myös kuivahkon kankaan männiköstä samalta tilalta tulos oli 230 kiintoa/ha, myös kolme harvennusta. Noista molemmista on kuvia lukijoiden kuvissa. 2000-luvun istutukset tulevat jäämään kolmasosaan noista luvuista, huolimatta jalostetummasta taimiaineksesta. Samalla puulajilla (tässä mänty) vuosituotto putoaa holtittoman sorkkaeläinlaidunnuksen ansiosta ainakin 5 kiintoa/ha/vuodessa.

Hirvikanta oli meillä noina onnenpäivinä muutaman vuoden luokkaa 1,5/1000ha. Nippanappa siedettävän ylärajalla. Nyt talvikanta ylittää 10/1000ha. Seurassa persaukiset maattomat enemmistönä (nykyisin).