Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan Vastaa aiheeseen: Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Vastaa aiheeseen: Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

Keskustelut Metsänhoito Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan Vastaa aiheeseen: Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan

mehänpoika

Korjasin viestiä sivulta 2/4. Tarkoitin metsästyslakia enkä metsälakia.

Metsästyslain 3 luku, Metsästyksen harjoittaminen: 20 § Yleiset vaatimukset:

”Metsästystä on kestävän käytön periaatteiden mukaisesti ja siten, että riistakannat eivät vaarannu, luontoa ei tarpeettomasti vahingoiteta, riistakantaa ei vaaranneta eikä eläimille tuoteta tarpeetonta kärsimystä.”

”Riistakantojen tuoton jatkuvuus on pyrittävä turvaamaan tarkoituksenmukaisella riistanhoidolla.”

”Metsästys ei saa aiheuttaa vaaraa tai vahinkoa ilmiselle tai toisen omaisuudelle.”

 

– Ensimmäisessä kohdassa on maininta, että ”luontoa ei tarpeettomasti vahingoiteta”: Tämä ei mielestäni huomioi nykyisen hirvikannan aiheuttamaa metsien kuusettumisesta johtuvaa luontokatoa, sen turjuntaa, eikä ilmastomuutokseen sopeutumista.

– Toisessa kohdassa  tuoton jatkuvuudesta ja tarkoituksenmukaisesta riistanhoidosta: Vahinkoa tuottavaa hirvieläinkantaa on supistettava edellisen kohdan vaatimusten mukaiseksi, ja sen ruokkiminen on kiellettyä.

– Kolmannessa kohdassa vahingon aiheuttaminen metsänomistajan omaisuudelle: Tämä täkeimpänä tulee nostaa yleisten vaatimusten kärkeen. Ei ollenkaan riitä, että hirvien aiheuttamasta taimikkovahingosta on mahdollisuus hakea korvaus.

Metsänomistaja puuntuottajana haluaa kasvattaa metsässään puuta mahdollisimman vähällä vaivalla sekä runsaasti, teollisuuden ja omiin tarpeisiinsa, ei hirvien ravinnoksi. Hirvenmetsästystä toteutetaan pelkästään harrastuspohjalta metsänomistajan etu huomioiden.