Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki Vastaa aiheeseen: Joutoalueiden metsitystuki

Vastaa aiheeseen: Joutoalueiden metsitystuki

Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki Vastaa aiheeseen: Joutoalueiden metsitystuki

Turvekangas

Köppäkynsi. Tuhka oli Silva Horus, levitysmäärä 3000-4000kg/ha – tuotteessa on mukana boori. Traktorin keskipakolevittimeen mahtui 2-3 700kf säkkiä. Tuollainenn levitin viskoo rakeita lähes 20m säteelle, joten jokunen rae joutuu myös sarkaojiin. Levitysvaiheessa tuhkassa oleva hienoaines pölyää, mutta istutusvaiheessa ei ollenkaan.

Jos käytössä on mönkijä, niin sillä voi levittää nestemäistä booria sekä torjunta-ainetta. Tällaisen mönkijän perään sijoittuvan sumutinlaitteiston voi tehdä itsekin ja levitys sujuu ripeästi. Mönkijän ja perävaunun avulla voi lapiolla viskoa tuhkaakin sellaisiin paikkoihin jonne traktorilevitys ei oikein onnistu. Vuosien saatossa on näin tullut levitettyä tonnitolkulla, kun vain aikaa on. Myös omia lehtipuhallinvirityksiä on tullut kokeiltua – toimii hyvin. Haasteena lähinnä on saada suursäkki ilmaan ja tuhkarakeet kyytiin sekä kuinka syöttää tuhkaa puhaltimen ilmavirtaan. Suoalueen taimikot ovat n. 25ha joten lentolevitys voi tulla kyseeseen jossain vaiheessa

Tässä metsitystukihankkeessa käytettiin argiini-rakeita koko alueelle. Tavoite on saada taimet ripeään kasvuun jolloin tulevat hoitotoimet tuottaisivat parhaan tuloksen ja taimien hävikki olisi pienenpi. Mänty on aika herkkä heinien alle jäädessään.