Keskustelut Puukauppa Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa Vastaa aiheeseen: Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa

Vastaa aiheeseen: Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa

Keskustelut Puukauppa Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa Vastaa aiheeseen: Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa

Lasse

Yllättävän paljon jo nykyään on putkeja ja kaapeleita maahan kaivettu. Minäkin jos kaivasin tonttini nurkalle omalle pellolle syvän suoran 150m pitkän ojan niin katkiais. 3 sähköjohtoa, 2 vesijohtoa, 2 likaviemäriä, 2 puhelinosuuskunnan kaapelia, 2 valokuitukaapelia, monta salaojaa, ja mitä lie unohtu.

Oma kuluerä nuot putket ja kaapelit jos jotain joutuu kaivaan. Jos vaikka vesiyhtiön kaivinkone ja kaksi lapiomiestä tulee vaikka talon sulkuhanaa vaihtaan ja ensimmäisenä tilataan kaapelin näyttäö ja seuraavaksi kaivetaan kaapeli näkysälle koneella ja lapiolla ja maalataan kaapeli kirkkaalla neon värillä jonka jälkeen vasta viereen pystyy kaivaan sulkuhanan näkysälle, ja vesiliittymän omistaja maksaa.

Kerran olen valokuitukaapelin katkassu ja toisella kertaa katkesi puhelinkaapeli mutta tuuria ollut ettei kumpaakaan tarvinnut maksaa. Valokuitukaapelia ei oltu vielä kaivettu maahan ja lankapuhelin liittymä toisessa naapurissa ei ollut enään käytössä.