Keskustelut Luonto 30% Suojeltu? Vastaa aiheeseen: 30% Suojeltu?

Vastaa aiheeseen: 30% Suojeltu?

Keskustelut Luonto 30% Suojeltu? Vastaa aiheeseen: 30% Suojeltu?

Puuki

Osa varmaan suojelisi metsää lisää pienellä muodollisella korvauksellakin, itsekin olen suojellut siten.  Sertin mukaan toimittaessakin menee  ilmaiseksi, ei siinnä mitään jos on vapaaehtoista. Mutta kyse on osin periaatteesta kuka päättää omistusoikeudesta , suojelualuiden arvoista ja -määristä joista nyt puhutaan.

Jos vielä menee niin kuin on ollut juttua, että määräaikainen vanhan metsän suojelu muuttuukin yllättäen ja pyytämättä ilmaiseksi suojelualueeksi ,niin lopetan sen ylimääräisen suojelun lisäämisen  kyllä siihen.    Voipi olla että jotain pitää lisää tehdä ”vastatoimiakin” sen mukaan kuin on mahdollista ja sopivalta tuntuu , jos liikaa yritetään tulla päsmäröimään ulkopuolelta  vieläpä puutteellisin tiedoin .

Taksonomian yhteydessä kerrottuun vapaaehtoisuuteen en usko ollenkaan.  Se ja siihen liittyvät säännöt joita seuraavaksi on tulossa ei ole vapaaehtoisia kuin teoriassa, jos aikoo myös myydä puuta jalostettavaksi.  Voishan sitä tietysti lopettaa myynnin ja käyttää kaikki puutavara sitten mm. polttopuuksi ja sahata vaikka itse tukit lankuiksi jotka voisi markkinoida ”pimeästi” ilman taksonomian tuomia uusia  vaatimuksia. Varmasti onnistuisi ls ja monim. huomioon ottaminen  ihan yhtä hyvin kuin tähänkin asti ilman uutta nippelisääntelyäkin.