Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas! Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas! Vastaa aiheeseen: Me keskustelemme taas!

ate

Muutama kommentti:

Muut valtiot eivät suostuneet tunnustamaan Suomen itsenäisyyttä ennen kuin tunnustus oli saatu Neuvosto-Venäjältä, joten reissuun lähdettiin pakon sanelemana. Lenin taas tunnusti Suomen itsenäisyyden osana hänen omaa kansallisuus-ideologiaansa. Ideologia perustui ajatukseen, että kaikille pienillekin kansoille suotaisiin itsenäisyys, mutta kaikki nämä kansat tulisivat liittymään vapaaehtoisesti vallankumouksen kautta takaisin yhteen suureen kommunistiseen valtioon. Ja porvarillisen Suomen tuli olla mallikappale tässä ideologiassa. No pieleen meni, vaikka kuinka yrittivät auttaa ja sen jälkeen koko ideologia haudattiin.

Ukraina (varsinkin sen itäosat) on Venäläis- Neuvostoliittolaisessa kulttuurissa se Venäjän henkinen alkulähde, josta koko valtion kehitys on lähtenyt liikkeelle. Pahinta mitä Venäjän nykyhallinnon kannalta ajateltuna voi tapahtua on se, että Ukrainassa olot vakiintuvat ja demokratia pääsisi kehittymään vapaasti. Sitä myöten paine vastaavaan kehitykseen myös Venäjällä kasvaisi huomattavasti. Demokratia taas veisi nykyhallinnon edustajat palatseistaan vedelle ja leivälle.

Aika valitettavaa, jos Jessen mielestä valtioiden suveriteetillä ei ole merkitystä, vaan rajoja voidaan siirrellä omien mielihalujen ja vahvemman oikeudella.