Keskustelut Puukauppa Puun myyntivero puolitettava Vastaa aiheeseen: Puun myyntivero puolitettava

Vastaa aiheeseen: Puun myyntivero puolitettava

Keskustelut Puukauppa Puun myyntivero puolitettava Vastaa aiheeseen: Puun myyntivero puolitettava

Lauri Oinonen

Kiitän edelleen kirjoitukseni synnyttämistä puheenvuoroista ja mielipiteistä. Laskelmin voidaan osoittaa, että reilut 10 vuotta sitten toteutetussa parin (valitettavasti vain määräaikainen) metsäveron puolituksen aikana verottaja sai kokonaisuudessaan enemmän verotuloja koko metsäklusterin ja talouselämän myönteisen kehityksen seurauksena, kuin mitä olisi tullut ilman metsän puun myyntiveron puolittamista.

Koneurakoitsijat, eri työntekijät, maaseudun kaupat ja muut palvelut saivat tuloja ja niistä tuli verottajalle myönteisen kehityksen tuloksena myös verotuloja. Yhteiskunta sai talouden pyörät pyörimään oikeaan suuntaan! Miksi tätä ei haluta tai kyetä tekemään nyt? Miksi ei haluta työ- ja yrittäjätuloja lisää? Miksi myönteinen kehitys tehokkaasti tulpataan korkealla puun myyntiverolla?

Nyt aivan oikein ja perustellusti ollaan huolissaan viljelijöiden toimeentulosta ja kotimaisen ruuan riittävyydestä. Maanviljelijät ovat usein perinteisesti myös metsänomistajia. Miksi ei haluta edistää mahdollisuutta käyttää ”omaa pankkiaan” eli metsää puolittamalla heti puun myyntivero?